Naturvetenskapsprogrammet, inriktning naturvetenskap med särskild variant – bild

Stiftelsen Viktor Rydbergs skolor har fått tillstånd av Skolverket att fr.o.m. höstterminen 2011 erbjuda Naturvetenskapsprogrammet, inriktning Naturvetenskap med särskild variant – bild. Denna inriktning erbjuds på VRG Odenplan.

Om du läser Naturvetenskapsprogrammet med inriktning naturvetenskap/bild läser du 300 poäng bild och design. De kurser som ingår i den särskilda varianten är Bild och Form 1b, Bild och Form specialisering samt Design 1.

Du som läser särskild inriktning naturvetenskap/bild har 200 poäng att använda till ditt individuella val. Där kan du även välja kurser som ligger utanför det Skolverket godkänner som fördjupning inom naturvetenskapsprogrammet. Fysik 2, som annars är del av den naturvetenskapliga inriktningen, ingår inte i de särskilda inriktningsvarianterna. I ditt individuella val har möjlighet att välja till den så du får en komplett naturvetenskaplig inriktning.

De elever som söker till Naturvetenskapsprogrammet, inriktning naturvetenskap/bild blir kallade till färdighetsprov, och arbetsprover kommer få göras hemma.
Mer information om antagningen finns här.