Naturvetenskapsprogrammet, inriktning Naturvetenskap med särskild variant – musik

Stiftelsen Viktor Rydbergs skolor har fått tillstånd av Skolverket att fr.o.m. höstterminen 2011 erbjuda Naturvetenskapsprogrammet särskild variant- musik. Denna inriktning erbjuds på VRG Odenplan och VRG Djursholm.

Om du läser Naturvetenskapsprogrammet med inriktning naturvetenskap/musik läser du 300 poäng musik, kurserna som ingår i den särskilda varianten är Ensemble 1 och 2 samt Gehörs-och musiklära 1. Den musikaliska inriktningen är främst mot pop/rock/jazz och under året görs det ett antal konserter och uppspel, både internt och externt. De elever som söker blir kallade till färdighetsprov.

Du som läser särskild inriktning naturvetenskap/ musik har 200 poäng att använda till ditt individuella val. Där kan du även välja kurser som ligger utanför det Skolverket godkänner som fördjupning inom naturvetenskapsprogrammet. Fysik 2, som annars är del av den naturvetenskapliga inriktningen, ingår inte i de särskilda inriktningsvarianterna. I ditt individuella val har du möjlighet att välja till den så du får en komplett naturvetenskaplig inriktning.

Mer information om antagningen finns här.